HSE Officer

Functieomschrijving

De functie

Als Health Safety en Environment (HSE) Officer lever je een actieve bijdrage aan de uitvoering van het HSE-beleid binnen ENERCON Nederland door continu risico’s te inventariseren en toezicht te houden op HSE-beheersmaatregelen. Je werkplek is dikwijls op hoogte en je werkt samen met vakmonteurs die daar de werkzaamheden uitvoeren. Je bent onderdeel van de afdeling HSE die uit 5 medewerkers bestaat en rapporteert aan het hoofd HSE Nederland. Gezamenlijk ondersteun je in Nederland een organisatie van 300+ medewerkers.


De werkzaamheden

  • Je analyseert bestaande werkprocessen, de uitvoering van deze processen en signaleert afwijkingen m.b.t. veiligheidssituaties.
  • Door werkplekinspecties houd je toezicht op het naleven en nakomen van HSE-regels/afspraken en oefen je controles uit op de juiste keuringen en gebruik van materieel/materiaal.
  • Je zorgt voor het vergroten van veiligheidsbewustzijn d.m.v. het geven van voorlichting en aanwijzingen op locatie en verleent een actieve rol om verbeteringen aan te brengen op de werkvloer.
  • Je toets nieuwe en bestaande werkprocessen aan het ENERCON beleid, woont HSE-gerelateerde bijeenkomsten bij en levert hieraan een bijdrage.
  • Incidenteel inspecteer je testcertificaten, veiligheids-/trainingslogboeken, werkvergunningen, persoonlijke beschermingsmiddelen, ondersteun je toolbox meetings en veiligheidsinstructies.

Dit bieden we jou

Een verantwoordelijke baan met veel afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Je bent regelmatig op diverse locaties om werkplekinspecties uit te voeren om zo toezicht te kunnen houden op een veilige werkomgeving en maatregelen te nemen om de veiligheid te bevorderen. Je bent actief betrokken bij het uitvoeren van het HSE beleid en straalt en draagt het HSE beleid uit. Het gaat om een fulltime functie en je hebt geen vaste standplaats. Je werkt veelal in het veld en verder is er de mogelijkheid om vanuit huis te werken of op kantoor in de diverse regio’s. Je werkgebied is midden/zuid Nederland.


De functie is ingeschaald van € 3.316,- tot € 4.436,- o.b.v. een fulltime dienstverband. De daadwerkelijke inschaling wordt door ENERCON vastgesteld aan de hand van jouw kennis, kunde en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden bij ENERCON zijn goed geregeld. Denk aan: 8% vakantiegeld, 40 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, laptop van de zaak en een bonusregeling aan het eind van het jaar.


In een prettige werkomgeving met kansen om te leren en te groeien, gesitueerd in een ambitieus en altijd in beweging zijnde organisatie blijft het werk boeien.

Functievereisten

Natuurlijk vragen wij ook wat van jou

  • Je hebt een MVK diploma en een GWO training of bent bereid deze te behalen.
  • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in een operationele technische functie.
  • Je hebt geen hoogtevrees, onze werkvloeren liggen dikwijls op 100+ meter hoogte.
  • Je bent gewend te communiceren naar en met de technici, vakmensen en collega’s in het veld, maar kan jezelf ook redden in een kantooromgeving.
  • Je hebt een hoge mate van onafhankelijkheid en standvastigheid, de altijd veranderende wereld van de HSE zal flexibiliteit, doorzettingsvermogen en een goede communicatie vragen.


Wie zijn wij?

ENERCON is een internationale, groeiende organisatie met een Duits moederbedrijf. Vanuit diverse locaties over de hele wereld zijn wij al ruim 20 jaar succesvol in de windindustrie. Wij produceren hightech windturbines die zich kenmerken door innovatieve techniek. Zie jij het als een uitdaging om onderdeel te worden van een team professionals en wil je ervaren hoe het is om te werken in een innovatieve sector? Dan zoeken wij jou!
Heb je vragen, wil je meer informatie of contact, bel Gerben Eskes of Cindy Egging (Recruiters) via

0342-751 935.